paradijsvogelcoach wat je denkt ben je zelf

Categorieën

6 oktober 2019 door Karin Kleijn

Je bent wat je jezelf vertelt. Bam! Laat ik ‘m maar gelijk op tafel gooien. Want in mijn ogen komt alle ellende die mensen in hun leven ervaren (oké, bijna alle ellende) voort uit wat ze zichzelf op dagelijkse basis vertellen. Als je na het lezen van deze 3 zinnen al boos op me bent, lees dan vooral verder want dan weet ik zeker dat dit blog je veel nieuwe inzichten zal geven.

Neutraal
Ik roep altijd: het universum is onverschillig. En dat klopt. Alles wat gebeurt is neutraal. Je zou kunnen zeggen dat het het universum niet uitmaakt wat er gebeurt. Het is het oordeel wat je er zelf opplakt wat maakt dat iets goed of niet goed voelt voor jou. En het is jouw keuze wat je er vervolgens mee doet. Stel dat jou iets overkomt en jij vindt het slecht. Wat is dan jouw reactie? Accepteer je het en kijk je hoe je dit voortaan kunt voorkomen? Zwelg je jezelf in slachtoffergedrag? Ga je in het oordeel en geef je een ander de schuld? Vanuit energetisch perspectief is je reactie zeer belangrijk. Je respons op alles wat er om je heen gebeurt is de basis van wie je bent. En natuurlijk beïnvloedt dat ook hoe mensen naar je kijken en met je omgaan.

Alles begint bij je gedachten
Je gedachten hebben invloed op letterlijk ALLES in je leven. Ze bepalen je emoties, je gedrag, de gevolgen van je gedrag en vanuit daar weer je gedachten. Ik zal je een voorbeeld geven om dat te verduidelijken: je zit in een vergadering en er wordt besloten om iedereen aan het woord te laten om zijn / haar visie te geven.

Reactie A (ontkrachtigend (volgens mij geen Nederlands woord maar je begrijpt wat ik ermee bedoel vermoed ik))
Gedachte: ‘oooooh shit, nu moet ik wat zeggen’
Emotie: angst
Gedrag: in elkaar duiken, onzichtbaar maken, zacht en aarzelend praten
Gevolg: er wordt niet naar je geluisterd
Gedachte bij herhaling van de situatie: ‘niemand luistert naar mij’

Reactie B (bekrachtigend)
Gedachte: ‘yes, nu kan ik mijn geweldige visie aan iedereen laten horen’
Emotie: blij
Gedrag: rechtop zitten, goed verstaanbaar praten, helder formuleren
Gevolg: er wordt naar je geluisterd
Gedachte bij herhaling van de situatie: ‘cool, kan ik weer delen hoe ik er tegenaan kijk’

Je leven verzieken
Hetzelfde scenario dus met 2 heel verschillende resultaten. Met als enige verschil de kwaliteit van de gedachten die je hebt als reactie op de wereld om je heen. En weet je: in mijn ogen is het constant hebben van ontkrachtigende gedachten net zo destructief als een stevige verslaving. Die negatieve gedachten hebben namelijk altijd energetische en op den duur zelf fysieke gevolgen. Als jij jezelf keer op keer vertelt dat je jouw mening niks waard is dan zal dat een blokkade in jouw systeem veroorzaken. En als die blokkade er maar lang genoeg zit en steeds opnieuw gevoed wordt zal deze uiteindelijk fysieke klachten of ziekten veroorzaken. Zo kun je dus letterlijk je eigen leven verzieken met je gedachten.

De invloed van de maatschappij
Tijdens de sessies met mijn klanten zie ik de destructieve effecten van al die gedachten en de grote rol die de maatschappij daarbij speelt. Veel vrouwen zijn geprogrammeerd om altijd klaar te staan voor anderen bijvoorbeeld. Dat hebben ze thuis zo geleerd en op tv wordt hetzelfde getoond. Dus dan zal het wel waar zijn en dus leven ze ernaar. Met alle gevolgen van dien want die gedachten creëren dus blokkade waar ze heel veel last van hebben. Want tegelijk zijn zij bewuste en spirituele vrouwen die hun purpose willen leven, willen doen in hun leven waarvoor zij hier op aarde zijn. En dat wordt op z’n minst een beetje lastig als er in je onderbewustzijn van alles blokkeert zodra je een stap in de richting van jouw zielsdoel wil maken.

Creëer je eigen vrijheid
Het geheim ligt in mijn ogen dan ook in het creëren van je eigen vrijheid. Los van alles wat zou moeten van jezelf, je naasten en de maatschappij. Je leven leven op jouw voorwaarden, zoals goed is voor jou. Dus sta eens stil bij wat jij stiekem, heel diep van binnen, voor leven zou willen leiden. Durf alles, maar dan ook echt alles, wat in je opkomt te benoemen. Creëer jouw droomleven, in je mind en in je gevoel. Visualiseer het en droom het. Voel de vrijheid die voor jouw aanwezig is in die beelden en geniet. Vervolgens ga je aan de slag met alles wat blokkeert. Word je bewust van alle gedachten die jouw droombeeld om zeep helpen en transformeer ze (met bijvoorbeeld The Work van Byron Katie). Voel eventuele blokkades in je lichaam en los ze op (laat mij je daarbij helpen). Weet dat als je hiermee actief aan de slag gaat je leven zal veranderen. En waarschijnlijk veel sneller dan je zelf denkt (en ja, ik spreek uit ervaring).

Ik wens voor jou dat jij voor jezelf het leven creëert wat bij je past. Waarin je jouw purpose leeft, vanuit jouw eigen intuïtie en creativiteit en jouw vrouwelijke kracht. En als je hulp nodig hebt… you know where to find me :).