Paradijsvogelcoach Karin Kleijn

Categorieën

18 september 2019 door Karin Kleijn

Afgelopen weekend was het volle maan en ik heb daarbij een nieuwe traditie: de volle-maancirkel. Op de avond van volle maan komen we samen met een groep vrouwen. Om te verbinden, te mediteren, oefeningen te doen en bovenal ook om te delen en chocolade te eten. Ik geniet me helemaal suf op zo’n avond. Vandaag deel ik daarom mijn gedachten over sisterhood en de enorme kracht van de vrouwencirkel.

Wat is sisterhood?
Sisterhood gaat voor mij over samenzijn met vrouwen. En dan bedoel ik niet de spreekwoordelijke slangenkuil die vrouwen voor elkaar kunnen creëren. Soms hoor je wel eens een gesprekje in de trein tussen 2 vrouwen: ‘je moet toch echt iets aan die rimpels doen, het is geen gezicht’. Of in de winkel: ‘ja, het is zó belachelijk, ze heeft alweer een ander’. Elkaar afbranden, in het volle zicht of achter iemands rug om geeft nou niet bepaald een verbonden en veilig gevoel. Voor mij is sisterhood het echt en oprecht samenzijn met andere vrouwen, fysiek of op afstand. Het weten dat er altijd vrouwen zijn naar wie ik kan uitreiken. Voor een wijntje, een goed gesprek of een peptalk. En natuurlijk geldt dat andersom minstens net zoveel. Vrouwen die er voor elkaar zijn zonder oordeel maar met goede raad en ondersteuning. Een community van verbinding. (Enne… begrijp me niet verkeerd: dit geldt natuurlijk evengoed voor mannen… en ook voor mooie gemengde groepen van mannen en vrouwen).

De kracht van de vrouwencirkel
Tijdens een vrouwencirkel is sisterhood, het in wederzijdse liefde en respect met elkaar omgaan, supergoed voelbaar. Ik vind het geweldig om een groep vrouwen te ontvangen in mijn huiskamer om samen te zijn. Oefeningen en rituelen te doen, ervaringen uit te wisselen, oude shit los te laten en samen te groeien. Het is zo mooi om te ervaren dat in die cirkel alles gedeeld kan en mag worden. Je diepste schaduwen mogen er zijn en je mooiste licht. En het allermooiste vind ik altijd (zeker als je iets deelt waarvoor je je eigenlijk een beetje schaamt of je schuldig over voelt): je bent niet uniek! Er is altijd wel een vrouw die hetzelfde heeft meegemaakt of voelt. Die het al achter zich heeft gelaten of juist zelf door precies datzelfde proces heen gaat. Of een ander die je een nieuw inzicht daarover aanreikt. Ik ben elke keer weer diep dankbaar voor de openheid en kwetsbaarheid waarmee vrouwen zich in de cirkel laten zien. En ik ben ervan overtuigd dat dit nodig is: samenzijn met alleen vrouwen. Om te ervaren dat vrouwen in gelijkwaardigheid en respect met elkaar kunnen omgaan. Zonder mannen omdat de aanwezigheid van mannen altijd een andere energie creëert binnen de groep.

Je vrouw-zijn ervaren
Binnen een vrouwencirkel kun je leren over alle aspecten van vrouw-zijn. In onze maatschappij waarin de mannelijke energie overheerst is het moeilijk om te ervaren wat nu eigenlijk je vrouwelijke energie is. Het naar binnen keren, contact maken met je creativiteit en intuïtie, je innerlijke weten en je oerwijsheid. En pas vanuit daar, als je echt voelt welk pad je mag lopen in de actie te gaan, jouw stappen te zetten. Door gewoon met elkaar te zijn, te oefenen en erover te praten ontstaat verbinding met die diepe bron in jezelf. Het contact met je diepere vrouw-zijn ontstaat als het ware vanzelf zodra je je verbindt binnen een vrouwencirkel. Voel je je geroepen om bij een volle-maancirkel te zijn en jouw unieke vrouw-zijn te ervaren? Klik dan hier om je aan te melden.

Je vrouw-zijn als kompas
Een stap verder is het volledig leven vanuit jouw vrouwelijke kern. Volgens jouw ritme, doen wat jou energie geeft, los van wat zou moeten of van je verwacht wordt. Steeds je eigen gevoel volgend, vanuit vertraging en verbinding met jezelf in plaats van steeds maar in beweging zijn. Je leven vanuit binnenuit leven. Speciaal voor vrouwen die verlangen naar een diepere verbinding met hun vrouw-zijn heb ik de training Je vrouw-zijn als kompas ontwikkeld. Om je te leren leven volgens jouw cyclus, je innerlijke wijsheid en in verbinding met je intuïtie. Zodat jij jouw authentieke vrouwenkracht vindt, in verbinding en gedragen door je sisters. Voel jij de roep om hieraan deel te nemen? Lees dan hier over de inhoud en praktische informatie.

Vraag aan jou: in dit blog heb ik je mijn visie op sisterhood en vrouwencirkels gegeven. Hoe kijk jij er tegenaan? Wil je dat hieronder laten weten?