Paradijsvogelcoach

Categorieën

4 september 2019 door Karin Kleijn

Luieren kan je leven veranderen, wist je dat al? En dan bedoel ik niet dat je na een dutje in een volledig ander leven wakker wordt. Maar wel dat een dagje of een weekend niks doen je kan helpen je leven te veranderen. Ik had dit weekend een luier-etmaal en het heeft me veel nieuwe ruimte en inzichten gebracht. Dus een mooie inspiratie voor dit blog.

De aanleiding voor mijn luier-etmaal was dat er momenteel bij mij veel aan het transformeren is. Er ontstaat ruimte om nog meer te verzachten, met een andere blik naar de wereld te kijken en dingen anders te gaan doen. Een van de dingen die ik steeds wilde doen maar niet deed was een langere tijd alleen zijn.

Kiezen voor stilte

Ik voelde dat het belangrijk voor me was maar deed het niet. Steeds was iets anders belangrijker. Als mijn dochter naar haar vader was, dan was ik bij mijn partner. En andersom. Ik koos er zonder na te denken voor. Af en toe zei ik tegen mijn lief dat ik toch echt eens een tijdje alleen wilde zijn, maar deed het niet.

Afgelopen week voelde ik heel sterk de behoefte om nu toch echt die stap te nemen. Ik had (weer eens) een en ander getransformeerd en voelde dat het ‘de tijd’ was. Vrijdag vertrok dochterlief weer naar haar vader, dus een mooi moment om bij nieuwe maan lekker op mezelf te zijn. Ik had een mooi ritueel bedacht en ging ermee aan de slag. De energie trok me direct haar diepte in en maakte er een totaal ander en heel bijzonder ritueel van.

Zuivering

Het thema wat ik had gekozen was zuivering en dat heb ik gekregen. Tijdens het ritueel maakte ik een lijst van alle overtuigingen die ervoor zorgden dat ik (ondanks alle grote stappen die ik hierin al heb gemaakt de laatste jaren) nog steeds niet volledig voor mezelf zorg. Dat ik nog steeds anderen voorrang geef boven mezelf bijvoorbeeld. En ik gaf mezelf een healing om dat allemaal te verwijderen. Er ontstond een heerlijke zachte, lichte zuiverende energie in en om mij heen.

Inzichten en transformatie

De dag erna was ik de hele dag alleen. Ik mediteerde, staarde voor me uit, ging in bad, liep rondjes met de hond. En het bijzondere was dat ik voelde dat de zuivering nog door ging. Inzichten plopten omhoog en werden bevestigd in het boek wat ik las. Ik luisterde volledig naar mijn lijf en deed dutjes tussendoor. Ik at waar ik zin in had. En de hele dag voelde ik me heerlijk. Zacht en in verbinding met mezelf. Een oase van rust in mijn drukke leven van ondernemer, werknemer, moeder, partner, vriendin, huishouden, sport enzovoorts.

Nooit-meer-doen-lijst

Mijn weekend zat dus vol met nieuwe inzichten en nu, op zondagavond, kan ik zeggen dat het een transformerend weekend was. Niet eerder voelde ik zo duidelijk hoe helend luieren kan zijn. Het resulteert (terwijl ik dit typ) in een nooit-meer-doen-lijst. Waarop dingen komen te staan als: doorgaan als ik moe ben, afspraken maken waar ik geen zin in heb, dingen doen uit verplichting. En misschien is de belangrijkste wel: als mijn lijf me verteld dat ik nodig moet opladen, dan moet ik dat dus gewoon doen. Want in zijn vinden de grootste veranderingen plaats.

Hoeveel ruimte geef jij jezelf om te luieren? Wil je dat laten weten als reactie op dit blog? Ik ben heel benieuwd.