Paradijsvogelcoach authentiek

Categorieën

7 juli 2019 door Karin Kleijn

Zet je masker af en laat zien wie je echt bent! Als er 1 uitspraak is die ik vaak hoor in spiriwiri-land is het wel deze. En ik ben het er pertinent niet mee eens. Dat hele masker-verhaal is een grote misvatting en in dit blog leg ik je uit waarom.

Pippi Langkous was vorig jaar klant bij mij. Niet de echte natuurlijk, maar wel een vrouw die uiterlijk en innerlijk erg op haar leek. Als je haar niet kent en je ziet haar voorbijlopen op straat dan weet je meteen: deze vrouw houdt van avontuur, spelen en nieuwe dingen ontdekken. Ze kleedt zich structureel in fleur en kleur en is altijd vrolijk. Get the picture?

Buitenkant en binnenkant
Als ik tegenover haar zat dan voelde ik aan alles: die Pippi Langkous die je van buiten bij haar ziet is wie zij is. Daar kun je niet omheen, dat is gewoon zo. Maar dat is niet hoe zij zich voelde. Vanbinnen voelde ze zich vaak klein, eenzaam en niet gezien (ondanks alle vrolijke kleuren). Zij is de bron van mijn uitspraak: wees van buiten én van binnen authentiek.

Je authentieke aard
Weet je, in mijn ogen gaat het erom dat je het leven leeft wat echt bij je past. En het is mij opgevallen dat er heel veel mensen zijn die aan de buitenkant heel goed laten zien wie ze zijn. Zoals mijn Pippi Langkous-klant. Ze kunnen ook niet anders dan dat deel van zichzelf laten zien. Waarom? Omdat dat is wie ze zijn. Hun authentieke aard is duidelijk zichtbaar voor anderen.

Onzekerheid
En toch durven ze van binnen niet te voelen wie ze zijn. Zitten er allerlei laagjes onzekerheid en zelfafwijzing op juist dat prachtige authentieke deel wat hen echt bijzonder maakt. Ze voelen zich eenzaam, want niet gezien, gehoord, gewaardeerd. En doordat ze er anders uitzien dan anderen of zich anders gedragen (omdat ze echt niet anders kunnen) hebben ze ook nog het gevoel dat de rest van de wereld ze raar of belachelijk vindt.

Je schoonheid delen
En dat is zooo zonde! Want zij maken juist de wereld elke dag een stukje mooier. Gewoon door te laten zien wie ze zijn en hun eigen schoonheid te delen. Dat niet durven doen en voelen is een groot verlies. Allereerst voor henzelf maar zeker ook voor de wereld om hen heen. Want wat zou er gebeuren als hun Pippi Langkous- of Superman-identiteit eens volledig zouden omarmen? Dan zouden ze gaan stralen, van binnenuit. En geloof mij: je ziet het en je voelt het als iemand van buiten én van binnen authentiek is.

Je paradijsvogel
Het gaat er dus niet om dat zij hun masker moeten afzetten want hun buitenkant is prachtig. Het werkt andersom: ze worden uitgenodigd om zichzelf volledig te omhelzen, de paradijsvogel die ze zijn volledig te accepteren (bekijk deze video over hoe mooi paradijsvogels zijn). Dus laat wie je bent eens van buiten naar binnen stromen. Voel het wonder van je eigen schoonheid. Laat het zien, aan anderen maar vooral aan jezelf. Geloof niet meer in je masker afzetten. Stop gewoon met jezelf klein houden.

Hoe ziet jouw paradijsvogel eruit? Wil je dat als reactie op dit blog delen?

Ps: kun jij wel wat hulp gebruiken met het accepteren van de paradijsvogel/superman/Pippi Langkous/… die je bent? Wil jij ook van buiten en van binnen authentiek worden? Zodat je kunt gaan stralen en je leven leven in het vertrouwen dat jij helemaal oké bent? Zodat je vanuit jouw authenticiteit het leven manifesteert wat echt bij je past? Stuur mij dan een mail op info@paradijsvogelcoach.nl dan kijk ik met alle liefde (en een scheutje paradijsvogelinspiratie) met je mee.

Pps: volg je mij al op facebook? Ik deel dagelijks mijn inspiratie en kennis omtrent afstemmen, manifesteren, authentiek zijn, je intuïtie volgen en nog veel meer. Kom je er ook bij?