paradijsvogelcoach denken verslaafd

Categorieën

12 juni 2019 door Karin Kleijn

Verslaving, dat is het patroon wat ik de afgelopen weken steeds weer zag. Ik heb weer veel vrouwen gesproken tijdens mijn gratis Hartsessies. Stuk voor stuk prachtige sensitieve vrouwen die een prachtige energie hebben en veel voor de wereld kunnen betekenen. En, zoals al vaker, kwam er bij vrijwel allemaal hetzelfde specifieke patroon naar boven: ze zijn allemaal verslaafd. Verslaafd? Yep.

Niet aan drugs of aan alcohol hoor (tenminste, dat hebben ze me niet verteld) maar ze zijn verslaafd aan iets wat misschien nog wel veel vernietigender is. Iets wat ze hun levensvreugde, energie, gezondheid, verbinding en liefde ontneemt in het leven. En weet je wat het is? Iets wat heel simpel en onschuldig lijkt. Nadenken! Ze zijn stuk voor stuk verslaafd aan denken. En dat is zonde, want het ontneemt ze een moeiteloos, zorgeloos en bovenal magisch leven. Vandaag neem ik je mee in de nummer 1 oorzaak van die denkverslaving én in de oplossing.

Wat je voelt klopt niet (of toch wel?)

Als je wordt geboren dan ben je een onbeschreven blad, helemaal blanco en open voor alles wat er te ontdekken is in de wereld. Al snel kom je erachter dat de wereld raar in elkaar zit en raak je volledig in de war. Hoe dat zit? Als je supergevoelig bent dan voel je hoe mensen in elkaar zitten, wat hun emoties zijn en waar ze staan. Maar wat je waarneemt in gedrag en wat er gezegd wordt is vaak iets heel anders. Je komt erachter dat er iets niet klopt. Je reageert op wat je voelt en niet op wat er gedaan wordt. Er blijkt uit dat je doorhebt wat er speelt. Wat vervolgens iets pijnlijks raakt bij de ander en die reageert afwijzend naar jou.

Je bent te gevoelig

Simpel voorbeeld: je voelt dat iemand verdriet heeft maar die persoon doet luchtig en lacht gewoon. Jij glimlacht troostend naar die persoon. De ander voelt zich doorzien en reageert niet, ontkent of wordt boos. Diep van binnen weet je dat je het juist hebt aangevoeld. En toch wordt het niet ontvangen. Dat geeft verwarring, wat of wie moet je nu geloven? De meeste baby’s en kleine kinderen kiezen voor aanpassing. Want ze zijn afhankelijk van de anderen om zich heen om te overleven. Dat houdt in dat ze hun sensitiviteit gaan onderdrukken: er zal wel iets mis zijn met mij, ik zal het wel verkeerd hebben aangevoeld. En dat doet pijn. Want die sensitiviteit is een groot en essentieel onderdeel van een gevoelsmens.

Jezelf afwijzen

Jezelf daarin afwijzen is dus een groot ding. De pijn daarvan kan zo groot zijn dat het de liefde voor jezelf verdringt. Maar liefde is wel een levensbehoefte. Dus wat doe je dan? Je zoekt het buiten jezelf. Je gaat op zoek naar de liefde van anderen. Je past je gedrag aan zodat anderen je lief vinden. Maar dat brengt nieuwe problemen met zich mee. Het is namelijk heel moeilijk om je precies zo te gedragen tegenover een ander dat zij je daardoor ook liefde willen en gaan geven. Wat je nog meer het gevoel geeft van afwijzing en niet goed genoeg zijn. Waardoor je nog meer je best gaat doen en voila: de vicieuze cirkel is gestart.

Liefde halen bij anderen

Je zet je gevoeligheid steeds meer in om bij anderen te voelen waar zij waarschijnlijk behoefte aan hebben. Wijzen ze je af dan ga je erover nadenken. Door dit patroon steeds maar opnieuw te herhalen pas je je steeds meer aan, begin je steeds meer te piekeren en raak je steeds verder van jezelf verwijderd. Totdat je uiteindelijk als een soort grote wolk van aanpassing rondzweeft in je leven zonder nog goed van jezelf te weten wie je nu eigenlijk bent.

Het patroon loslaten

De vrouwen die ik spreek zijn volwassen geworden met dit soort patronen. Ze hebben veel jaren van persoonlijke en spirituele ontwikkeling achter de rug waarin ze gewerkt hebben aan de terugkeer naar zichzelf. Veel geleerd en veel losgelaten. Maar toch. Bij vrijwel allemaal zie ik dat ze het onkruid hebben gemaaid maar het niet hebben uitgeroeid. En zo blijft het automatisme van aanpassen, vervloeien en overthinking springlevend aanwezig. Steeds weer denken ze: dat overkomt me de volgende keer niet meer. Maar deze patronen zitten zo diep in het onderbewustzijn geprogrammeerd dat je al gereageerd hebt voordat je dat überhaupt doorhebt.

Het onkruid verdelgen

Klinkt bovenstaande herkenbaar? Vraag je je nu af wat er dan nog gedaan moet worden? Na alles wat je in het verleden al hebt gedaan, moet je nu alweer aan de bak? Dat is jouw keuze uiteraard. Natuurlijk helpt het om aan jezelf te werken, trainingen te volgen en oefeningen te doen. Bewustwording is al de helft van de oplossing. Maar wat ik vandaag aan jou wil vragen is het volgende: is dat hoe je de rest van je leven wil leven? Neem je er genoegen mee dat je nog jaren keihard aan jezelf moet werken? Of is het tijd om dat onkruid nu eens met wortel en al te verwijderen? Want dat is uiteindelijk de enige oplossing: de oorzaak wegnemen. Al het andere is symptoombestrijding.

Gratis Hartsessie

En weet je: ik kan je daar, als specialist onkruid wieden, heel goed bij helpen. Ik sta naast je, kijk met je mee. En zorg ervoor dat alles wat ervoor zorgt dat jij niet het moeiteloze leven manifesteert waar je zo ontzettend naar verlangt voorgoed uit de weg wordt geruimd. Durf jij het aan om je tuin nu écht op orde te brengen? Neem dan vandaag nog de eerste stap en vraag een gratis Hartsessie aan. Dat is een online coachsessie van 20 minuten waarin ik me op je afstem en jouw onkruid in beeld breng. Vervolgens kijken we samen hoe we jouw tuin weer op orde brengen. Voel jij een ja? Boek dan snel die gratis Hartsessie en dan spreken we elkaar snel.