Categorieën

5 april 2019 door Karin Kleijn

Hoe doe je dat nu precies, afgestemd leven? Een vraag die ik vaak krijg, van zowel nieuwelingen op dit pad als van ‘die hard loslaters’ die daarin weer even opgefrist willen worden. Reden om daar het blog van vandaag aan te wijden. Ik deel met jou mijn persoonlijke visie op afgestemd leven en op hoe je dat bereikt. Lees je mee?

Stiekem vind ik de term afgestemd leven onzin. Waarom? Omdat je altijd afgestemd leeft. Kijk, het zit zo: iedereen bevindt zich op elk moment van zijn of haar leven op een bepaald punt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dat kan positief of negatief van aard zijn (om maar even een oordeel te nemen) maar in de basis is het neutraal. Het is gewoon wat het is. Het leven wat past bij de staat waarin je op elk moment van je leven bevindt is het leven wat je hebt. Volg je me nog?

In een eerder blog schreef ik al over je box, je referentiekader, die sterk bepalend is voor het leven wat je voor jezelf creëert.

Die box bevat al je ervaringen, oordelen, meningen en overtuigingen (en nog veel meer) die maken dat je bijvoorbeeld succesvol bent in wat je doet. Maar net zo bepalend zijn voor hoeveel jij jezelf waard vindt.

Die box en je afgestemde leven zijn dus eigenlijk de keerzijden van dezelfde medaille.

Ze zijn afhankelijk van elkaar en beïnvloeden elkaar volledig. Verander een overtuiging in je box en je leven zal mee veranderen. Als er een omstandigheid in je leven verandert zal dat invloed hebben op je box. Op die manier bekeken ben je dus altijd afgestemd.

Je kunt afgestemd leven ook bekijken vanuit een meer spirituele invalshoek: dan gaat het over bewust leven, je hart en buik durven volgen en volledig vertrouwen op je intuïtie.

Dan gaat het erover om je mind dienend te maken aan de koers die je hart je ingeeft. Zodra je in die afstemming terecht komt zul je merken dat er magie ontstaat in je leven. Er gebeuren wonderen: onoplosbare problemen lossen zichzelf op of je krijgt altijd precies de juiste mensen op je pad. Dat is de afstemming waarnaar ik streef bij al mijn klanten. Maar hoe bereik je die afstemming?

In feite is dat heel simpel en toch ook weer heel moeilijk.

Het is simpel omdat het maar op 1 ding neerkomt: do you inner work. Het is ook moeilijk, niet omdat je ingewikkelde dingen moet doen, maar omdat het veel moed, lef en doorzettingsvermogen van je vraagt. Je zult behoorlijk wat monsters in de ogen moet kijken. Het pad vinden naar afgestemd leven is dus al een avontuur op zich en als je het hebt gevonden blijft het uitdagend. Waarbij de uitdaging ‘m zit in transformatie op steeds diepere niveaus.

In mijn ogen bestaat (het pad naar) afgestemd leven uit 5 belangrijke onderdelen die allemaal met elkaar samenhangen: controle loslaten, beperkende overtuigingen en blokkades loslaten, ruimte creëren om naar je intuïtie te luisteren, volledige eigen verantwoordelijkheid nemen voor jouw pad en dankbaarheid.

Het is van belang om al deze onderdelen voldoende aandacht te geven zodat je gelijkmatig kunt groeien.De controle loslaten houdt in dat je je overgeeft aan wat er op je pad komt. Dit betekent uiteraard niet dat je als een willoze pop maar alles laat gebeuren, leuk of niet leuk. Als je overvallen wordt verdedig je jezelf natuurlijk. De overgave zit ‘m erin dat je niet probeert je leven voorspelbaar te maken. Zorg ervoor dat je losjes leeft, om het universum de ruimte te geven nieuwe dingen te laten gebeuren die jou vooruit helpen. En die ruimte gaat zowel over spontaniteit in je dagelijkse leven toestaan als ruimte maken in je mind voor nieuwe denkbeelden en overtuigingen.

Die ruimte maken voor nieuwe overtuigingen kan een groot ding zijn. Ik noemde al even je box van waaruit je altijd primair zult reageren.

Het vergt dus bewustzijn om te kiezen op een andere manier naar de wereld te kijken en verandering toe te staan. Wees dus alert op de manier waarop je naar de wereld kijkt. Voel aan waar jij de stroom van energie blokkeert met je overtuigingen of blokkades. Je kunt dat ervaren in jezelf doordat je, op de momenten dat je energie blokkeert, een bepaald gevoel in je lichaam kunt ervaren. Een gevoel van onrust, zenuwen, spanningen of wat dan ook. Neem op die momenten even de tijd om te kijken wat dat gevoel je wil vertellen. Je ervan bewust zijn is al de halve transformatie. Besluiten anders te gaan kijken of reageren is de andere helft.

Hoe bewuster je bezig bent met je controle loslaten en nieuwe overtuigingen creëren hoe meer ruimte er komt voor het luisteren naar je intuïtie.

Dit is een zachte subtiele stem, die vaak wordt overruled door het geschreeuw van je mind. Zorg dus ook dat je dagelijks stilte creëert om te luisteren naar die fluistering diep van binnen. Door te mediteren, focusoefeningen te doen, de natuur in te gaan of door te schrijven. Als het je maar laat afdalen van je mind naar je hart en je buik.

Als je dan zo luistert naar je innerlijke stem dan is het belangrijk om actie te verbinden aan wat je wordt verteld.

Soms wordt je een mooi pad getoond wat je moeiteloos kunt volgen. Heel veel vaker is het zo dat je eerst nog wat doornstruiken weg te kappen hebt voordat je weer een stukje moeiteloos verder kunt reizen. En dan komt het aan op verantwoordelijkheid nemen. Volledige persoonlijke verantwoordelijkheid voor je eigen pad en voor alles wat jij daarin te doen hebt. Zonder weg te lopen voor de pijn en zonder je iets aan te trekken van wat anderen daarvan vinden. Omdat jij weet dat dit voor jou de weg is.

En dan misschien wel de allerbelangrijkste component: dankbaarheid. Hoe moeilijk ook sommige fases zijn waar je doorheen gaat, wat je los te laten hebt of te leren hebt… wees dankbaar.

Dankbaarheid is de pleister op de wond, het helpt je om gemakkelijker door zware periodes heen te gaan. Het is de brandstof die zorgt dat jouw treintje blijft rijden. Want op dit pad is stilstand achteruitgang (en vooral ook erg saai). Dus wees elke dag dankbaar voor alles en iedereen in je leven, ongeacht of er voor jou een positieve of negatieve lading aanhangt. Dankbaarheid tilt je op uit je dagelijkse bestaan en laat je het zien hoe magisch het leven is.

Dus… ik zou zeggen… ga ervoor! Kies ervoor om afgestemd te leven, om mee te surfen op de golven van het leven. Integreer de 5 componenten (nog meer) in je leven en zie wat het je brengt. Laat je me weten hoe dat bij jou gaat?

Ps: Denk je nu: ja, ik wil dolgraag afgestemd leven. En ik doe alles al wat je hierboven beschrijft maar ik krijg het nog niet voor elkaar.

Heb je het gevoel dat er diep van binnen iets is wat eerst getransformeerd mag worden? Dat je steeds stappen mag maken om meer en meer te worden wie jij bent, maar weet je nu even niet hoe? Laat mij je dan helpen tijdens een gratis Hartsessie.

Deze sessie is een gratis intuïtieve coaching van 20 minuten. Ik stem me op jou af en leg de vinger op jouw zere plek. Vervolgens kijken we samen hoe je om kunt gaan met jouw probleem, frustratie of blokkade. Na deze sessie stroomt jouw energie, heb je nieuwe inzichten en ben je weer afgestemd op jezelf.

De hartsessies zijn online dus je hoeft er niet voor van huis. Dus ben jij toe aan nieuwe inzichten en nieuwe energie? Aan het transformeren van stilstand of een nieuw verhaal? Meld je dan snel aan voor een gratis Hartsessie. Aanmelden doe je per mail (info@paradijsvogelcoach.nl).