paradijsvogelcoach smoesjes

Categorieën

20 januari 2019 door Karin Kleijn

Je weet het prima en je weet het al jaren: als alles mee zou zitten en alle omstandigheden perfect zouden zijn dan creëer jij moeiteloos het leven waarvoor je geboren bent. Je weet wel: dat leven waarin je al je talenten, ervaringen, wijsheid en idealen samenbrengt. Waarin jij alles wat je de wereld te brengen hebt ook daadwerkelijk aan de wereld schenkt.

Maar ja, de omstandigheden zijn niet optimaal. Je hebt immers je verantwoordelijkheden, je werk, je gezin, familie en vrienden. En er moet natuurlijk ook tijd overblijven om te genieten van het leven. En trouwens, je zou niet eens weten waar te beginnen. Dus als je af en toe voelt dat je huidige leven wel heel erg leeg is, dan stop je dat gevoel snel weer weg.

En je bedekt het met een smoesje. Want smoesjes zijn zulke handige, goede manieren om alles wat je niet wilt zien of voelen weg te werken.

En het leuke is: deel ze met anderen en je zult zien dat ze het met je eens zijn. En het misschien nog wel wat aandikken ook voor je. Want ook zij hebben hun droomleven waaraan ze niet eens durven te denken. Samen smoesjes bedenken zorgt ervoor dat je samen niet verandert. Handig toch?

Niet handig? Oh, je wilt toch wel dat geweldige leven waarvoor jij geboren bent creëren?

Maar je hebt niet altijd door dat je smoesjes verzint? Lees dan vooral door. Ik deel met jou de 5 grootste smoezen die ik dagelijks in mijn praktijk hoor.

Smoes nummer 1: ik zou niet weten wat ik wil

En waarom zou je dat niet weten? Ik ben er van overtuigd dat 99% van de mensen wel degelijk precies weet waarvoor ze geboren zijn en wat zij met de wereld te delen hebben. Het punt is alleen dat ze er niet mee bezig zijn en / of het lekker diep wegstoppen. Stel jezelf maar eens de volgende vraag: als tijd en geld geen bezwaar zouden zijn en je zou niet kunnen falen, wat zou je dan doen? Komt er nog steeds niks omhoog? Herhaal deze vraag dan eens een week elke dag en kijk wat er gebeurt.

Smoes nummer 2: dat kan ik toch helemaal niet

Deze smoes noem ik de Calimero-smoes. Jezelf lekker klein maken en doen alsof jij niets kunt bereiken in de grote wereld buiten jou. Ik zal je een geheim vertellen: jij kunt alles bereiken wat je wil. Als je maar bereid bent om er energie in te stoppen. Sommige dingen gaan je van nature goed af en voor sommige dingen zul je meer moeite moeten doen. Tja, that’s life.

Smoes nummer 3: daar zit toch niemand op te wachten

Hoe weet je zo zeker dat er niemand zit te wachten op wat jij de wereld te brengen hebt? Heb je het onderzocht? Mensen gesproken, dingen uitgeprobeerd. Wie zegt er dat de wereld niet op jou zit te wachten? Als je dat alleen maar uit je kristallen bol hebt opgemaakt zul je je huiswerk opnieuw moeten doen.

Smoes nummer 4: dat heeft iemand anders toch allang gedaan

Neem 1 ding aan van mij: jij bent absoluut uniek. Net als ieder ander. Denk jij dat als jij uniek bent in staat zult zijn om iets identiek te creëren van iets wat er misschien al is? Natuurlijk niet. De wereld wacht op ons allemaal. Op alles wat wij te bieden hebben met onze uniek mix van talenten, ervaringen, wijsheid en creativiteit. Jouw persoonlijke mix garandeert dat nog nooit iemand het zo heeft bedacht zoals jij dat doet.

Smoes nummer 5 (en in mijn ogen de allergrootste): wie ben ik om….

Inderdaad, wie ben jij nu om van die grootse plannen te hebben. Om vanuit jouw miezerige leven zoiets moois in de wereld te willen gaan zetten. Ben je gek of zo? Ja, je bent gek als je zo denkt. Want weet dat wij allemaal gemaakt zijn om te stralen. Om ons unieke zijn te delen met de wereld. Dus haal jezelf niet naar beneden met zulke onzinnige uitspraken. Geniet van wie je bent, geniet van je plannen en geniet van de uitvoering daarvan.

Op de momenten dat ik weer eens in mijn smoesjes schiet, lees ik altijd onderstaand gedicht van Marianne Williamson. Zij vat zo mooi samen wat wij hier allemaal te doen hebben op aarde en waar we tegelijk ook zo bang voor zijn.

Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn. Het is ons licht, niet ons duister dat ons het meest beangstigt. We vragen ons zelf af; Wie ben ik, om briljant, slim, talentvol en prachtig te zijn? Maar waarom niet?! Je bent een kind van God. Je dient de wereld niet met valse bescheidenheid. Er is niets verhevens in, jezelf klein te maken, zodat andere mensen zich niet onzeker zullen voelen. We zijn allemaal bedoeld om te stralen, zoals kinderen dat doen. We zijn geboren om de glorie van God, die in ons is, tot uitdrukking te brengen. Dit is niet slechts weggelegd voor een enkeling van ons, maar voor ons allen. Als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust anderen de vrijheid dit ook te doen. Wanneer we bevrijd zijn van onze angst, zal onze aanwezigheid automatisch anderen bevrijden.

Laat de woorden van Marianne je inspireren om je smoesjes opzij te schuiven en te gaan voor jouw grootste leven. Welke smoes laat jij los?

Ps: last van hardnekkige smoesjes en een brandend verlangen naar jouw grootste leven? Boek dan eens een gratis inspiratiesessie (t.w.v. € 39) van 20 minuten met mij. Je ontvangt van mijn 3 persoonlijke tips waarmee jij direct je smoesjes tackelt en vrolijk op weg gaat naar jouw mooiste leven. Je boekt de sessie hier. Let op: ik heb elke maand slechts ruimte voor 3 van deze sessie. Wees er dus snel bij.