super power paradijsvogelcoach

Categorieën

31 augustus 2018 door Karin Kleijn

Het geheim van jouw superpower en 4 vragen waarmee je ‘m kunt vinden

Vanmiddag was ik op het verjaardagsfeestje van een vriendin. Een heel bijzonder feestje. Zij vierde namelijk niet alleen haar verjaardag maar ook alles wat ze heeft bereikt het afgelopen jaar. En dat is veel. Heel veel.

Het zit zo: vorig jaar maakte zij een misstap en bezeerde haar rug. Dat had grote gevolgen, een paar weken later was ze verlamd en kon niet meer lopen. Ze is geopereerd en knokt nu al een jaar keihard voor haar herstel, zowel fysiek als mentaal. Met een mengeling van vechtlust, galgenhumor en kwetsbaarheid deelt ze haar herstel op facebook.

En juist dat humor – kwetsbaarheidsmengsel vind ik zo mooi bij haar. Het maakt het zware draagbaar.

Ondanks al haar verdriet en (fysieke) pijn blijft ze doorgaan. Ik bedoel… hoeveel mensen zouden in haar situatie bij de pakken neer gaan zitten, medelijden hebben met zichzelf en zich gelaten in hun lot schikken. Mijn vriendin niet dus, met alles wat ze in haar heeft bevecht ze elk klein stapje, letterlijk en figuurlijk. Een echte powerchick dus. En die mix van kracht, kwetsbaarheid en lekkere zwarte humor op z’n tijd… dat vind ik haar superpower.

En zo’n superpower, die heb jij ook. Jij, ik, je kinderen, de buurvrouw, zelfs die vervelende collega waar je schijtziek van wordt.

Je superpower is dat wat jij steeds weer doet om jezelf uit een moeilijke situatie te trekken. Bewust of onbewust. Niemand anders doet het op jouw manier, daarin ben jij echt de enige. Het is jouw unieke mengsel van eigenschappen om te dealen met alle uitdagingen die het leven op jouw pad strooit. Jouw reactie vind je meestal vanzelfsprekend en daardoor zie je je superpower niet zo duidelijk. Anderen weten dat vaak beter dan jijzelf.

Mijn superpower is… je raadt het al…. mijn eigenzinnigheid. De wil en het doorzettingsvermogen om altijd mijn eigen weg te gaan.

Ik wil hoe dan ook de dingen doen die bij me passen, ook al zijn ze niet voor de hand liggend. Natuurlijk maak ik het mezelf daarmee wel eens moeilijk maar dat geeft niet. Daar leer ik daar weer van. Soms betekent eigenzinnig zijn ook dat ik me kwetsbaar opstel. Dat ik zeg wat ik voel of vind, ook als ik dat diep in mijn hart heel eng vind. Maar mijn mond houden is op die momenten geen optie, je bent eigenzinnig of je bent het niet.

Je superpower is dus superbelangrijk. Het is jouw turbo waarmee je jezelf in razende vaart door moeilijke situaties heen loodst.

Als jij jouw superpower inzet dan zet je jezelf in je kracht (I know, een afschuwelijke term maar je begrijpt wat ik bedoel toch?). Je hebt het niet meer nodig om de helpende hand die iemand biedt in de bankschroef te klemmen. Jij kunt het zelf en die helpende hand is een steuntje. Cool toch?

Dus denk er eens over na: waarmee zet jij jouw turbo aan? En hoe zet je die in als het leven je alleen maar lekke banden bezorgt?

Als je het lastig vindt om je superpower te vinden, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

– Wat kun jij heel goed zonder er moeite voor te doen?

– Wat zeggen anderen over jou? Waarvoor vragen zij advies of hulp van jou?

– Wat is zo belangrijk voor jou dat je er altijd voor gaat?

– In welke situaties heb je genoeg zelfvertrouwen om risico’s te durven nemen?

Voor mij zouden de antwoorden ongeveer als volgt zijn:

– Voelen wat goed is voor mij.

– Ik kijk met een frisse blik naar zaken. Anderen vinden dat heel fijn en vragen daar ook om.

– Vrijheid in keuze en eerlijkheid zijn voor mij de allerbelangrijkste dingen.

– Als ik er van overtuigd ben dat de keuze die ik maak de beste is die ik kan maken. Dan brengt niemand me daarvan af.

En? Heb jij je superpower al in beeld? Deel je ‘m met me als reactie op dit blog ? Ik ben heel benieuwd. Laten we een community van superpowers creëren.

En mijn vriendin? Ze heeft nog een lange weg te gaan, maar lopen kan ze weer. Hoera voor haar superpower!

Heb ik je wakker geschud?

Had je een aha-moment?
Ben je klaar voor meer waardevolle inzichten waarmee jij verder kunt in je leven?
Ontvang ze rechtstreeks in je mailbox zonder er iets voor te hoeven doen!

**Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan “Paradijsvogelcoach” om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de Privacy Verklaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.