paradijsvogelcoach gunnen

Categorieën

17 augusuts 2018 door Karin Kleijn

Ik ben verliefd! En niet zo’n beetje ook. Helemaal tot over mijn oren in love met… mijn nieuwe schoenen! Ze zijn geweldig, heerlijk eigenzinnig. En dat past natuurlijk helemaal bij mij. Gekocht in de Ausverkauf. Dat past ook helemaal bij mij: waarom de volle mep betalen als je het een paar maanden later voor minder dan de helft kunt kopen?

Toch was het niet zo vanzelfsprekend om deze beauties te kopen. Ik heb namelijk goede voornemens.

Om te sparen. Ik heb dit jaar veel geïnvesteerd in mijn praktijk dus bijna blut. Met een korte vakantie deze week en een reis naar Thailand in de planning vind ik dat ik zuinig moet zijn. Zodat ik mijn reserves weer opbouw voor als de wasmachine stuk gaat en zo (je weet wel: al die verstandige volwassen dingen… zucht).

Dus moest ik er wel even over nadenken. Heel kort maar hoor, want deze dames moesten écht mee naar huis.

Nu thuis kijk ik glunderend naar mijn nieuwe stappers en bedenk me dat mezelf iets gunnen ook belangrijk is. Altijd zuinig zijn is als op een streng dieet zijn: je ontzegt jezelf van alles totdat je het niet meer trekt. En dan eet je in 1 keer de hele koelkast leeg. You know what I mean 🙂

Heb jij ook wel eens van die perioden? Dat je vindt dat je niet zoveel moet eten, minder alcohol zou moeten drinken, minder geld uitgeven.

Je bent megastreng voor jezelf, je bent je eigen strenge schooljuf. Je weet wel, zo’n ouderwetse met een knotje die klaarstaat met de liniaal zodra je iets verkeerd doet. En wat doe je bij zo’n juf? Precies! Je ondergaat het een tijdje. Totdat je het niet meer trekt. Ineens spring je op en ren je naar de deur. Vrijheid! Lekker doen wat je zelf wil. Met al het uit-de-band-spring-gedrag wat daarbij hoort.

Hoe zou het voor je zijn als je milder zou zijn voor jezelf? Als je de teugels wat laat vieren?

Een beetje maar hoor, anders wordt het een chaos natuurlijk… :). Wat als je jezelf gewoon het beste gunt? Niet iemand anders, jezelf. Laat je eens leiden door wat jouw intuïtie aangeeft in plaats van je gedachten over hoe het zou moeten. En ik hoor het je denken: ‘Ja maar…’. Natúúrlijk is het goed om te sparen, niet teveel te eten of alcohol te drinken. Natuurlijk. Maar is het echt nodig om zo streng te zijn voor jezelf?

Geef jezelf eens ruimte. Vraag je een paar keer per dag af: wat is nu goed om te doen?

En laat je intuïtie vertellen wat nu het beste is voor jou: een taartje of worteltjes, sparen of die geweldige schoenen kopen, thuisblijven of naar de kroeg. De keuze is altijd aan jou, jij hebt ALTIJD de vrijheid om jouw eigen keuzes te maken. Om eigenzinnig je weg door jouw leven te vinden. Dus ontsla de schooljuf en ga genieten van het leven.

Ik ben benieuwd hoe mild jij voor jezelf bent. Laat je het weten als antwoord op dit blog?

Ps: moeite om de schooljuf te ontslaan? Boek dan eens een gratis coachsessie. Dan kijken we samen wat er nodig is om jouw schooljuf voor eens en altijd weg te jagen.