Van angst naar liefde - paradijsvogelcoach

Categorieën

8 juni 2018 door Karin Kleijn

Hoe ik van angst naar liefde ging…

Deze keer wil ik een bijzonder verhaal met je delen. Bijzonder, omdat het mijn eigen verhaal is over hoe ik gekomen ben tot mijn eigenzinnigheid en het lopen van mijn eigen koers in mijn leven. En met name over hoe ik de transformatie hebt gemaakt van leven in angst naar leven vanuit liefde. Ik deel het graag met je in een iets langer blog dan je van mij gewend bent. Ben je er klaar voor?

Een jaar of 10 geleden had ik een baan als projectleider, was getrouwd en had een dochter van 5. We verdienden goed, hadden een goed sociaal leven, een mooi huis en kochten alles wat we wilden. Een perfect leven zou je zeggen.

Toch voelde het voor mij niet goed. Ik voelde me in die tijd vaak alleen en erg onzeker.

Hoewel mensen altijd zeiden dat ze dat niet aan me konden zien omdat ik altijd zo zelfverzekerd overkwam. Geloof mij, binnenin zat een heel angstig klein meisje. Mijn leven voelde leeg.

Tegelijk voelde ik ook vaak weerstand tegen andere mensen.

Dingen die zij zeiden of deden maakten vaak dat ik dacht dat ik niet werd gezien, gehoord en al helemaal niet serieus genomen. Ik voelde me altijd het slachtoffer, de underdog. Dacht dat anderen erop uit waren om mij pijn te doen of onderuit te halen.

Ik voelde ook veel angst om door de mand te vallen.

Dat anderen zouden zien dat ik toch niet zo goed, lief, leuk zou zijn als zij dachten. Ik deed ook erg mijn best om leuk, lief en aardig gevonden te worden, paste me daarin steeds aan. en ik was als de dood dat me weer zou overkomen wat me al eerder was overkomen: een vriendin die van het ene op het andere moment zonder voor mij zichtbare reden uit mijn leven verdween. Dat wilde ik niet nog een keer meemaken dus ik deed erg mijn best, in alles. En ik was moe, altijd moe. Al dat aanpassen kostte veel energie.

In die tijd was ik al wel heel voorzichtig begonnen wat laagjes angst los te laten.

Als de laagjes van een uit, steeds een klein stukje meer, op zoek naar mijn kern, naar wie ik nu eigenlijk was. Heel langzaam, meer durfde ik niet. En ik vertelde er het liefst niemand over. Stel je voor, al die rare gedachten en emoties delen met anderen! Ik schaamde me ervoor.

De echte ommekeer startte ergens in 2013.

Ik begon mee te doen aan workshops voor vrouwen en leerde dat je mag vragen om hulp. Dat je mag vertellen wat er in je omgaat en dat je echt niet uniek bent in wat je voelt. Wat een opluchting! Ook werkten we met intentie en in de energie zetten wat je wil bereiken. Bijzonder vond ik het om te ervaren dat dat ook echt werkt! De inzichten tuimelden steeds sneller over elkaar heen (en heftiger).

De 2 jaar erna volgde ik een training in spirituele / persoonlijke ontwikkeling.

Het was een geweldige groep met vrouwen die ook allemaal hun eigen verhaal hadden. Veel herkenning, veel lachen, dansen en tranen. Bij deze vrouwen vond ik verbinding: verbinding met mezelf, anderen en de wereld om me heen. En zusterschap. Heerlijk!

Beetje bij beetje begon ik mijn gedachten over mezelf bij te stellen, steeds meer angst los te laten.

Ik besefte dat ik er wél bij hoorde, dat ik wél iets bij te dragen had en wél goed genoeg was. Ik voelde me 2 jaar lang gedragen en verbonden. In die tijd is er veel in mij geheeld, alleen al door de vrijheid te ervaren dat je gewoon mag delen wat er in je leeft.

Toen de training was afgelopen moest dit kuikentje weer meer op eigen benen staan. En dat viel niet mee!

Maar tegelijk ontdekte ik daardoor ook mijn kracht. Ik wist heel zeker dat ik niet meer in angst wilde leven. Dus ging ik vastberaden (en vaak huilend en angstig voor wat komen ging) door met mijn loslaatproces. Ik zocht en vond een steeds diepere verbinding met mezelf. Voelde me steeds meer van waarde en koos, vanuit mijn nieuwe ik, voor een scheiding. Pijnlijk maar goed. Het jaar daarna werd ik ontslagen uit mijn toenmalige vaste (vreselijke) baan. Heftig maar ook dat was goed. Het gaf ruimte voor mijn huidige geweldige baan :).

Het waren 2 hele zware jaren maar ik sloeg me daar doorheen.

Met steun van heel veel lieve mensen en een heel veel liefdevolle steun van mijn huidige partner. En met mijn eigen moed om steeds opnieuw voor mezelf te kiezen, mijn pad te gaan. Niet de makkelijkste weg maar voor mij zeker de beste.

Toen kwam 2018. Eindelijk een jaar van (betrekkelijke) emotionele rust.

De heftige processen zijn voorbij en mijn energie is eindelijk terug van heel lang weggeweest. En ik zou ik natuurlijk niet zijn als ik geen nieuwe uitdaging had gevonden: mijn praktijk Paradijsvogelcoach. Ontstaan vanuit de enorme behoefte om met mijn ervaringen van de afgelopen 10 jaar andere mensen vooruit te helpen. Omdat ik zie dat zij met dezelfde angst worstelen, zich minderwaardig voelen, eenzaam zijn. En altijd als eerste voor de ander kiezen. En dat vind ik zo zonde!

Ik vind dat iedereen de vrijheid verdient en mag nemen om echt zichzelf te zijn.

Om te doen waar jij als persoon blij van wordt. Los van wat de rest van de wereld daarvan vindt. Mijn ervaring is dat het daarvoor nodig is eerst van jezelf te houden, alle angst los te laten. En in plaats daarvan te leven vanuit je hart. Inmiddels ben ik, na een lange reis met mezelf, zover dat ik steeds opnieuw kies voor leven vanuit liefde. En dat voelt zoooo ontzettend goed. Dat gun ik jou ook!

Ben benieuwd wat mijn verhaal bij jou oproept, wil je het hieronder met me delen?

PS: Leven in angst herkenbaar? Wil jij ook meer voor jezelf kiezen? Jezelf terugvinden? Boek dan een gratis inzichtsessie bij mij. Ik geef je tips waarmee je écht verder komt. Want eerlijk is eerlijk, daar ben ik gewoon heel goed in

PPS: meer lezen over mij? Kijk dan eens hier..

PPPS: heb je mijn waanzinnige juni-aanbieding al gezien? Een healing en 15 minuten reading voor slechts €35! Meer info op mijn facebookpagina Paradijsvogelcoach.

Heb ik je wakker geschud?

Had je een aha-moment?
Ben je klaar voor meer waardevolle inzichten waarmee jij verder kunt in je leven?
Ontvang ze rechtstreeks in je mailbox zonder er iets voor te hoeven doen!

**Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan “Paradijsvogelcoach” om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de Privacy Verklaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.