Categorieën

13 mei 2018 door Karin Kleijn

Wie verdient jouw onvoorwaardelijke trouw?

Vanmorgen liep ik met mijn hond in het park. Zij liep vrolijk naast me en keek kwispelend naar me op. Ik voelde in haar blik de liefde die zij voor mij voelt. En ik bedacht dat honden zo’n mooie eigenschap bezitten: onvoorwaardelijke trouw aan hun baasje.

Mijn hond gaat voor mij, is altijd blij me te zien en komt veel lieve likjes geven. Gewoon omdat ze van me houdt. Zij uit onvoorwaardelijk wat ze voelt.

Dat zette me aan het denken. Wat is trouw zijn? En dan met name trouw zijn aan jezelf. In mijn ogen is dat maar één ding: jezelf toestaan om alles, maar ook echt alles, wat in je leeft te voelen. Niet zomaar een beetje, maar echt voelen. In alle diepte waarin je emoties en gevoelens zich aandienen en beleefd willen worden.

Voelen

Nu is het natuurlijk best te doen om vrolijkheid tot in je tenen te voelen en dat ook te uiten. Heerlijk ook. Maar durf jij ook je woede, frustratie of verdriet te voelen? Het helemaal toe te laten omdat het iets is wat in je leeft. Wat gezien wil worden.

Als je dat niet gewend bent kan dat heel eng zijn, de ‘negatieve’ emoties voelen. Je kunt erdoor overspoeld worden. Het kan je inzichten geven die je liever niet hebt. Omdat er dan geen weg terug meer is en je voelt dat je dingen moet veranderen in je leven. Met alle consequenties die daaraan vastzitten.

Toch nodig ik je uit om het eens te proberen. Als je boos bent, wees dan boos. Sla op dingen of smijt ermee (let wel op dat er geen gewonden vallen…) of schreeuw al je pijn eruit totdat je stem het begeeft. Beleef de heftigheid, voelt dat je leeft.

Nieuwe ruimte

Wees niet bang dat je kopje onder gaat of erin blijft hangen. Ik weet uit ervaring dat zulke emotionele buien meestal niet langer dan 5 minuten duren. Je komt dus altijd weer bovendrijven. En voel dan eens het verschil. Hoe fijn het is om trouw te zijn aan wat je voelt. Voel hoeveel ruimte je ermee creëert. Dat je niet meer overloopt met emoties. Dat er juist ruimte is gekomen voor nieuwe (positieve) ervaringen.

En ik? Ik keek naar mijn hond en besloot dat ik nog meer trouw ga worden aan mezelf. Dat ik nog structureler tijd voor mezelf ga reserveren om te voelen wat ik voel. Om het leven in al haar intensiteit te beleven. Omdat ik daarvan leer en steeds dichter bij mezelf kom te staan. En vooral ook omdat ik er zo ontzettend blij van word.

Bibbers van wat ik hierboven schreef? Of heb je graag nog wat persoonlijke tips voordat je ermee aan de slag gaat? Boek dan een gratis inspiratiesessie van een half uur met mij. Ik houd je een spiegel voor, geef je inzichten en tips die echt bij je passen. En heb ik al gezegd dat het gratis is? Je boekt je gratis sessie hier.

Ik ben heel benieuwd wat dit blog je voor inzichten heeft gegeven. Wil je het hieronder delen?

Heb ik je wakker geschud?

Had je een aha-moment?
Ben je klaar voor meer waardevolle inzichten waarmee jij verder kunt in je leven?
Ontvang ze rechtstreeks in je mailbox zonder er iets voor te hoeven doen!

**Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan “Paradijsvogelcoach” om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de Privacy Verklaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.