Categorieën

22 april 2018 door Karin Kleijn

Of heb je die allang uit handen gegeven?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen deze keer: het gros van de mensen heeft de afstandsbediening over zijn of haar leven uit handen gegeven. Pittige stelling? Hieronder leg ik uit wat ik precies bedoel.

Ik nodig je uit om je ogen even te sluiten en je te herinneren waar je als klein kind van droomde. Duik even in die herinnering en voel wat dat met je doet.

Ben je er weer? Mooi. Hopelijk gaf de herinnering je een fijn gevoel 🙂

Dan nodig ik je nu uit om opnieuw je ogen te sluiten en deze keer je huidige leven te bekijken. Klopt dit leven met je droom van vroeger?

Grote kans dat dat niet het geval is. Wat doet dat met je?

Dat is nu precies wat ik bedoel. Als kind droom je onbelemmerd. Je laat je niet afleiden door de ‘realiteit’ en alles wat je ‘zou moeten doen’ in het leven. Je doet gewoon wat je hart je ingeeft.

En dan ga je naar school. Daar leer je dat je je binnen de gestelde kaders moet bewegen. Als je gaat tekenen vertelt de juf je hoe je een bloem moet tekenen. Waardoor je vergeet dat jouw favoriete bloem er heel anders uitziet.

Hoe ouder je wordt, hoe meer kaders je meekrijgt. Niet alleen van school, maar ook van je klasgenoten, je familie en vriend(in)en. En wat denk je van de maatschappij? Je scheert braaf je benen omdat dat nu eenmaal zo hoort.

Als je volwassen wordt is er druk om carrière te maken, een goede moeder, dochter en partner te zijn, er goed uit te zien en een rijk sociaal leven te hebben. En oh ja, de krant moet ook gelezen worden want je moet wel op de hoogte blijven…

Als iemand een opmerking maakt over hoe jij je kind opvoedt of over de kwaliteit van je werk dan voelt dat alsof je hebt gefaald. En je durft al helemaal niet schaamteloos te genieten van een dag alleen. Stel je voor: je mist je kind niet eens, wat voor moeder ben jij eigenlijk.

Dat is dus de afstandsbediening: al die kaders uit de wereld om je heen. Je bent een goede echtgenote/moeder/collega/vrouw als….

Is dat wie je wil zijn? Waarvoor je hier op aarde bent en wat je hier te doen hebt? Wie ben jij eigenlijk? De grijze kleurloze muis zijn die zich braaf schikt binnen alle kaders? Of de kleurige paradijsvogel die zijn eigen weg zoekt, openlijk en zonder schaamte?

Wil je graag die paradijsvogel worden maar vind je dat eng en weet je niet hoe? Dan heb ik een suggestie voor je om mee te beginnen. Schrijf elke avond eens op welke nieuwe regeltjes en kaders je die dag hebt ontdekt. En zoek vervolgens nieuwe manieren om daarmee om te gaan. Dans er als het ware mee. Kijk waar de ruimte zit voor jou en neem hem in. Vul het in op jouw eigen unieke kleurrijke manier. Vernietig jouw afstandsbediening en ga leven naar wie jij bent.

Laat je daarbij vooral niet remmen door angst om je eigen weg te gaan. Ik weet uit eigen ervaring dat er achter de angst een prachtig kleurrijk landschap ligt: de echte jij. Dat landschap is de moeite waard om te ontdekken. Want leven naar wie je bent, daar word je vrolijk van! En een inspiratie voor de mensen om je heen. Ik nodig je uit om beetje bij beetje de kaders los te laten en te genieten van de prachtige unieke persoon die jij bent.

Ik ben heel benieuwd wat dit afstandsbedienings-verhaal bij jou oproept. Wil je hieronder met me delen?

Heb ik je wakker geschud?

Had je een aha-moment?
Ben je klaar voor meer waardevolle inzichten waarmee jij verder kunt in je leven?
Ontvang ze rechtstreeks in je mailbox zonder er iets voor te hoeven doen!

**Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan “Paradijsvogelcoach” om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de Privacy Verklaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.